Vanaf 15 maart vaccineren en testen bij Beverwijkse Bazaar

Vaccineren kan straks bij De Bazaar.
© Foto ANP
Beverwijk

GGD Kennemerland opent op 15 maart een test- en vaccinatielocatie op parkeerterrein P0 bij de Bazaar in Beverwijk. Dat meldt woordvoerder Harm Groustra.

Vaccineren kan van 9-16.30 uur, alleen op maandag en vrijdag van 12.30-20 uur. Testen is zeven dagen per week mogelijk, van 8.30-17 uur. De regio heeft dan vanaf 15 maart drie vaste testlocaties, de andere twee in Haarlem en op Schiphol. Daarnaast beschikt GGD Kennemerland over een mobiele testbus om ook in andere gemeenten te voorzien in een testfaciliteit.

Inmiddels heeft de instantie - sinds 15 januari - ruim 27.800 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd. Momenteel wordt de doelgroep 80-85 gevaccineerd. Een groot aantal zorgprofessionals heeft al de tweede prik gekregen.

In de week van 25/2-3/3 waren er 1281 nieuwe gevallen. Dat zijn er 119 meer dan vorige week; een toename van tien procent. Daarmee zijn er voor de derde week op rij meer nieuwe gevallen dan de week ervoor, al is de toename minder groot dan in de eerdere twee weken.

Van 25/2-3/3 nam de GGD 14.504 testen af. Dit zijn er 1869 meer dan vorige week wat duidt ’op een goede testbereidheid in de regio’. Op de testlocatie bij P4 Lang Parkeren bij Schiphol wordt van maandag tot en met vrijdag inmiddels gebruik gemaakt van de LAMP-test en antigeen sneltest. Dit betekent dat iedereen die daar getest wordt zijn uitslag binnen enkele uren heeft. Voor kinderen zijn daarnaast speciale teststraten ingericht.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen