Premium

Bovenkarspelse voetbalinternational Inessa Kaagman heeft Olympische Spelen inmiddels toch op haar bucketlist staan: ’Toen we ons plaatsten ging iedereen los, dat was wel een kippenvelmoment’

Inessa Kaagman.
© ANP

Diverse Noord-Hollandse sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting te maken op de Olympische Spelen. Op verzoek van het Noordhollands Dagblad geven enkele van hen maandelijks een inkijkje in hun voorbereiding en gevoelens. In deze aflevering is het woord aan de Bovenkarspelse voetbalinternational Inessa Kaagman.

Toen wij op het WK van 2019 de laatste vier haalden en ons zo plaatsten voor de Spelen, ging iedereen wel even los. Dat was wel een kippenvelmomentje hoor. Maar omdat we in een toernooi zaten, ging daarna de knop al snel om voor onze halve finale tegen Zweden. Als klein voetbalstertje droomde ik nooit van de Olympische Spelen. Ik keek altijd naar het mannenvoetbal en daar zijn de Spelen niet echt belangrijk, omdat daar alleen maar jeugdteams aan mee doen. Maar nu ik er met Oranje de afgelopen jaren voor aan het spelen was, dacht ik toch: het is wel heel vet om mee te maken. Dus zodoende kwam het uiteindelijk wel op mijn bucketlist te staan.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen