Premium

Eén of twee bassins in het Evert Kroon-bad? Hilversumse politiek staat voor belangrijke keuzes, want er zijn gevolgen voor langere termijn

Hilversum

De Hilversumse politiek praat komende woensdag voor het eerst over de exacte invulling van het nieuw te bouwen Evert Kroon-bad op het Arenapark. Zo kan er gekozen worden uit één heel groot bad, of twee kleinere. Het voordeel van twee baden is dat er gezwommen kan worden, terwijl de sportverenigingen trainen, terwijl één groot bad van belang is als De Robben waterpolo gaat spelen in de eredivisie.

De gemeente heeft onderzoekbureau Synarchis laten uitzoeken wat de beste opties zijn voor de vervanger van het huidige zwembad De Lieberg. Zij geven aan dat het nodig is om 700 vierkante meter zwemwateroppervlakte te creëren om ook toekomstige zwemmers tevreden te houden. Ook moet er rekening gehouden worden met de drie sportverenigingen die gebruik maken van het bad De Robben, Torpedo en OSVH, bijvoorbeeld door de bouw van een 3,5 meter diepe springkuil, en een bad dat zeker 25 meter lang is en 21 meter breed zodat er wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen