Atletes Lieke Klaver en Lisanne de Witte naar halve eindstrijd 400 meter bij EK indoor

Lieke Klaver won haar serie op het EK indoor.
© Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen
Torun

Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Femke Bol hebben zich geplaatst voor de halve finale van de 400 meter op het EK indoor in het Poolse Torun.

De Enkhuizense Klaver kopieerde haar trainingsmaatje en vriendin Bol door ook haar heat te winnen. De 22-jarige Klaver noteerde 52,74, maar zij moest in het laatste stuk naar de finish nog even doortrekken om de Oekraïense Anna Rizjikova voor te blijven.

Lees ook: Ineens was Lieke Klaver (22) er in 2020. Een onbeschreven blad uit Enkhuizen, dat als snelste atlete van Europa Dafne Schippers en Lisanne de Witte overschaduwde [video]

Lisanne de Witte wist ook door te dringen tot de halve finales. De winnares van het brons op de EK indoor van twee jaar geleden in Glasgow moest wel tot het uiterste gaan. Vlak voor de meet haalde de Castricumse de Tsjechische Lada Vondrova in en eindigde ze als tweede in haar serie, waarmee ze directe kwalificatie voor de halve finales afdwong.

Lees ook: Rivaliteit werkt motiverend voor atlete Lisanne de Witte, die op het EK indoor de strijd aangaat met landgenotes Femke Bol en Lieke Klaver. ’Ze lopen momenteel kneiterhard’

Bol liet zien dat ze de belangrijkste kandidate is voor het goud op de 400 meter. De 21-jarige Amersfoortse won met speels gemak haar serie.

Haar winnende tijd van 52,77 lag ruim 2 seconden boven haar Nederlands record van 50,64, maar het ging Bol niet om een snelle race. Ze wilde wel de heat winnen om in de halve finales te mogen starten in de beste baan. De halve eindstrijd is vrijdagavond.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen