Jip Vastenburg gediskwalificeerd bij EK indoor. Loosdrechtse atlete overschreed de witte lijn aan de binnenzijde, bleek na haar serie-optreden op de 3000 meter

Jip Vastenburg.
© ANP
Loosdrecht

Atlete Jip Vastenburg is kort na de series van de 3000 meter bij de EK indooratletiek in het Poolse Torun gediskwalificeerd. De 26-jarige atlete had volgens de wedstrijdleiding op een moment in de race niet goed in de binnenbaan gelopen; ze overschreed de witte lijn aan de binnenzijde en dat is tegen de regels.

Een teleurstelling voor de atlete, want ze had zich overtuigend geplaatst voor de finale. Ze liep naar de derde plaats in haar serie in een persoonlijk record van 8.52,72.

Lees ook: Loosdrechtse atlete Jip Vastenburg naar EK-finale 3000 meter

De Atletiekunie besloot geen protest in de dienen. „Op de videobeelden is duidelijk te zien dat ze drie passen op de lijn stapt, dus geen protest”, aldus technisch directeur Ad Roskam.

Maureen Koster is vrijdag de enige Nederlandse in de finale van de 3000 meter. Zij eindigde in haar serie als vierde en plaatste zich met die klassering voor de eindstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen