Wim Groeneweg (63) waarnemend burgemeester in Opmeer

Wim Groeneweg.
© Foto provincie Noord-Holland
Opmeer

Wim Groeneweg (63) is door de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Opmeer. De CDA’er is de vervanger van de onverwachts overleden burgemeester Gert Jan Nijpels.

Nijpels zou per 1 juli 2021 met pensioen gaan, maar overleed op 8 februari plotseling aan een hartstilstand. De lopende procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in Opmeer is nog niet afgerond. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan drie maanden gaat duren.

In overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Opmeer is de keuze gevallen op de ervaren bestuurder Groeneweg. Hij was van november 2019 tot november 2020 waarnemend burgemeester van de gemeente Oudewater. Van 2011 tot en met 2018 droeg hij als eerste burger de ambtsketting van de gemeente Vianen. Wethouder was hij van 2003 tot en met 2010 in de gemeente Woerden.

Op 8 maart treedt Groeneweg in functie in Opmeer. Het streven is dat in juli 2021 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester kan worden afgerond met de benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester.

De beëdiging van Wim Groeneweg als waarnemend burgemeester van Opmeer. Rechts Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland.
© Foto Provincie Noord-Holland / Elmer van der Marel

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen