Na vijf jaar in Duitse dienst draagt Danique Boonkamp straks weer het shirt van Westfriesland SEW

Danique Boonkamp is volgend seizoen weer te zien in het blauw en wit van Westfriesland SEW.
© Archieffoto Gerben de Groot
Nibbixwoud

Westfriesland SEW kan volgend seizoen weer beschikken over Danique Boonkamp. De nu 24-jarige handbalster vertrok vijf jaar geleden naar het Duitse SG 09 Kirchhof en speelt dit seizoen voor Union Halle-Neustadt, dat uitkomt in de Bundesliga.

Boonkamp maakte al op zestienjarige leeftijd haar debuut in het vlaggenschip van Westfriesland SEW. De rechtshandige opbouwster keert hierin nu dus terug met vijf jaar ervaring in de derde, tweede én eerste Bundesliga op zak.

,,Ik verheug me erg op mijn terugkeer naar Nederland. Ik hoop door mijn jaren in de Duitse Bundesliga een stuk ervaring mee te nemen, waardoor ik de jonge meiden wat kan leren. Daarnaast wil ik natuurlijk een belangrijke rol op mij nemen. Ik heb in Duitsland als spelverdeler/midden gespeeld en heb hierbij de verdediging gestuurd en de aanval geleid. Dit wil ik bij Westfriesland SEW ook doen’’, zegt Boonkamp in het bericht waarmee de club de rentree van de Hoornse kenbaar maakt.

Wel is het voor Boonkamp dan eerst zaak om volledig te herstellen van de kruisbandblessure die zij opliep in Duitsland. ,,De komende periode zal er alles aan worden gedaan om haar weer helemaal terug op niveau te krijgen’’, aldus Westfriesland SEW. De club voegt eraan toe: ,,Danique is een veel scorende speelster die een brok aan ervaring meebrengt. Ervaring die Westfriesland SEW uitstekend kan gebruiken om volgend seizoen het verschil te maken in de bovenste regionen van de eredivisie.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen