Drie directeuren Tata Steel Europe weg

Henrik Adam blijft als CEO leiding geven aan Tata Steel Europe.
© foto tata steel
1/2
IJmuiden

Tata Steel Europe ziet drie directeuren vertrekken. Karl Haider (55) en Tor Farquhar (55) ’zetten hun loopbaan elders voort’, aldus een mededeling van CEO Henrik Adam. Ernst Hoogenes (59) gaat met pensioen.

Hoogenes heeft bijna 34 jaar voor Tata Steel, en daarvoor Corus en Koninklijke Hoogovens gewerkt. Tor Farquhar werkte veel korter bij het bedrijf, Hij trad in 2007 in dienst toen Tata Steel net het Nederlands-Britse staalbedrijf Corus had overgenomen. Karl Haider trad in 2011 toe tot het bedrijf.

Europese directie kleiner

„Ernst en Karl zullen het bedrijf eind maart verlaten en Tor eind april. De directe rapportagelijnen, taken en verantwoordelijkheden van Ernst, Karl en Tor zullen worden overdragen aan mij als CEO van Tata Steel Europa en aan Sandip Biswas als CFO van Tata Steel Europa. We zullen de Europese activiteiten blijven leiden met een kleiner Executive Committee”, aldus Henrik Adam in zijn bericht aan het personeel.

De Europese CEO van het bedrijf, Henrik Adam, en CFO, Sandip Biswas, zullen de taken en verantwoordelijkheden van de vertrekkende bestuurders overnemen. Een kleinere Executive Committee zal Tata Steel Europe blijven leiden.

Leiderschap

Henrik Adam: „Het was een groot genoegen om met Ernst, Tor en Karl samen te werken. Zij hebben ons bedrijf geholpen door de jaren heen en belangrijk leiderschap getoond tijdens momenten van aanzienlijke verandering. Ik wil ze allen bedanken voor hun toegewijde en professionele service aan het bedrijf en onze medewerkers.”

Hoogenes, Farquhar en Haider verdwenen eerder al uit de hoogste Nederlandse Tata-vennootschap, Tata Steel Netherlands Holding b.v.

Opsplitsing Tata Steel Europe

Het vertrek van de directieleden komt in een periode waarin er flink wordt geschoven bij Tata Steel Europe. Aan het eind van het lopende boekjaar, 31 maart, worden Tata Steel Nederland en Tata Steel UK van elkaar gescheiden. Ze gaan dan beiden verder als zelfstandige bedrijven onder dezelfde moeder: Tata Steel in India.

Geen veranderingen in IJmuiden

Bij de IJmuidense directie van het staalbedrijf zijn geen wijzigingen bekendgemaakt. Hans van den Berg is nog altijd waarnemend bestuursvoorzitter sinds het vertrek van Theo Henrar, in mei vorig jaar. En Co van Dort is de financiële directeur.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen