Gezonken schip met tractor erop in Noordhollandsch Kanaal komt beetje bij beetje weer boven water [video]

© DNP.NU
© DNP
1/3
SCHOORLDAM

De actie om het gezonken schip in het Noordhollandsch Kanaal bij Schoorldam weer uit het water te krijgen, vordert gestaag. Beetje bij beetje komt het schip uit het water.

Nadat het schip in de loop van de donderdagochtend zonk in het Noordhollandsch Kanaal, is er de hele dag gewerkt om het schip weer op de wal te krijgen.

Nabij de rampplek rijden pompwagens af en aan, omdat de boot leeggepompt moet worden. Met een grote hijskraan wordt het schip langzaam naar boven getakeld. Ook nadat de zon heeft plaatsgemaakt voor het duister, wordt er druk doorgewerkt. Het gebied rondom het gezonken schip wordt met grote lichten verlicht

.

© DNP

Lees ook: Een schipper zag de dekschuit met de tractor zinken. Te laat. Een half uur later lag de Hildebrand op de bodem van het kanaal. Een doorvaarder na een aanvaring? [video]

Het is nog niet bekend hoe lang de reddingsactie zal duren, voordat het schip weer droog op de wal staat. De brug naar Warmenhuizen is aan beide kanten volledig afgesloten voor verkeer voor de reddingsactie.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen