Schip met tractor daarop zinkt in Noordhollandsch Kanaal bij Schoorldam [video]

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/9
Schoorldam

Een opvallend incident: een dekschuit met een tractor daarop is donderdagochtend gezonken in het Noordhollandsch Kanaal bij Schoorldam. Een schipper van een andere boot zag het voorval gebeuren.

Het tafereel speelde zich even na 07.00 uur af. Een schipper merkte op dat de dekschuit langzaam aan het zinken was. De brandweer werd ingelicht, maar die kon niets meer uithalen. Het vaartuig lag een half uur later op de bodem van het kanaal. Buurtbewoners melden dat zij vroeg in de ochtend een knal hebben gehoord.

Vanwege het voorval is het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Schoorldammerbrug in Schoorl vanaf 12.30 uur afgesloten voor de scheepvaart.

Waarom de tractor op de dekschuit stond? Om riet te maaien. Dat gebeurt elk jaar om de biodiversiteit in tact te houden.

Een telescoopkraan is opgeroepen om de tractor en het schip uit het water te takelen.

Lees ook: Een schipper zag de dekschuit met de tractor zinken. Te laat. Een half uur later lag de Hildebrand op de bodem van het kanaal. Een doorvaarder na een aanvaring?

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen