Mark Ortega stapt over naar mannenploeg HV Volendam, voor vrouwen wordt nieuwe coach gezocht: ’We gaan met hem een stevige stap nemen voor de toekomst’

Mark Ortega heeft voor tweeënhalf seizoen getekend bij de mannen van HV Volendam.
© Archieffoto Jaap van der Pijl
Volendam

Mark Ortega is per direct de nieuwe trainer van de handballers van HV Volendam. De Amerikaan volgt Hans van Dijk op die onlangs opstapte bij de club.

Ortega stapt over van de damesselectie van Volendam, die net als de mannen op het hoogste nationale niveau actief is. Voor de vrouwen wordt op korte termijn een nieuwe coach gezocht.

Lees ook: Mark Ortega neemt emotioneel afscheid van zijn meiden

De Amerikaan - die eerder assistent-bondscoach in zijn vaderland was en werkte met diverse Europese topcoaches - heeft voor tweeënhalf jaar getekend bij Volendam. Volgens oud-international Claus Veerman (lid van de technische commissie van Volendam) speelt Ortega de komende jaren een centrale rol binnen de club en beperkt hij zijn activiteiten niet tot het eerste mannenteam, maar zal Ortega ook individueel trainen met spelers uit het dames- en herenteam. ,,We gaan met hem een stevige stap nemen voor de toekomst.’’

Ortega breidt zich met zijn team voor op de hervatting van de competitie. Zondag 7 maart speelt Volendam in sporthal Opperdam de eerste wedstrijd tegen Hurry-Up.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen