Premium

Paardenkamp heeft zijn horecalesje wel geleerd; Soester paardenrusthuis is uitgegroeid tot een landelijk kenniscentrum; ’Vroeger gingen oude dieren naar de slager’

Soest

Museumboerderij Het Gagelgat van de Soester Stichting De Paardenkamp geldt in de regio als een razend populair familie-uitje met een stal voor bruiloften en partijen. Toch is die horeca bij het nationale rusthuis voor oude paarden bepaald niet de kip met de gouden eieren, die geslacht wordt. ,,We gaan terug naar de basis, het opknappen van zieke, oude dieren”, zegt voorzitter Gepco van Bokhorst, dierenarts van beroep.

De in stijl herbouwde potstal voor feesten en de theetuin aan de Birkstraat worden verhuurd aan cateraar Frank van de Grift, eigenaar van restaurant Proef aan de Burgemeester Grothestraat. Na de lockdown - als er weer publiek mag komen op het erf - begint de Paardenkamp met een schone lei.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen