Premium

Kappers blij met mogelijke heropening, telefoon staat roodgloeiend. Voor mensen die salon nog even mijden uit angst voor corona heeft Hoornse Kapperij een ’thuispakket’

Kapperij Image Company op het Visserseiland in Hoorn
© Foto aangeleverd
Hoorn

Kappers lijken onder strikte voorwaarden vanaf 2 maart weer te kunnen knippen als de huidige lockdown afloopt. Ingrid Maas, eigenaresse van de Kapperij Image Company in Hoorn, is blij dat er eindelijk wat lucht lijkt te komen. De telefoon staat meteen roodgloeiend met mensen die een afspraak willen maken.

De kapper wordt gemist door veel mensen, zo weet Maas net als haar collega’s zeker. Een onverzorgd kapsel ergert mensen als ze voor de spiegel staan. Illegaal wordt er wel geknipt, zo weet iedere kapper die om zich heen kijkt. Kappers die toch mensen van een fraaie coupe voorzien doen dit om het hoofd boven water te houden, maar houden hun lippen stijf op elkaar. Maas heeft een andere oplossing gevonden om tijdens de lockdown te overleven; samen met haar negen personeelsleden brengt allerlei ontspannende behandelingen voor 25 tot 35 euro bij mensen thuis. Dit inclusief een uitvoerige omschrijving met een filmpje hoe de spullen gebruikt moeten worden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen