Verkeersmetingen in coronatijd? Geen goed idee, aldus klagers over zwaar verkeer op Middenweg en Verlaat in Heerhugowaard

Vrachtverkeer op de Middenweg in Heerhugowaard.
© Foto Erna Faust
Heerhugowaard

Een verkeersmeting in het relatief rustige coronatijdperk zal geen juist beeld geven. Dat vrezen bewoners van het Verlaat en de Middenweg in Heerhugowaard, die vinden dat er te veel zwaar verkeer langs hun huizen rijdt.

Diverse bewoners hebben bij de gemeente geklaagd omdat ze last hebben van trillingen en scheuren in huizen. Zij stellen dat de scheuren zijn ontstaan nadat de gemeente asfalteringswerkzaamheden heeft uitgevoerd. En daarnaast vinden ze dat er veel middelzwaar en zwaar vrachtverkeer langs hun huizen rijdt.

Deskundigen van de gemeente zullen binnenkort de bewoners bezoeken om te beoordelen of er een relatie is tussen de scheuren in hun huizen en de kwaliteit van de weg. Volgens een van de bewoners denkt een aantal van hen er over na om tijdens de inventarisatie van de gemeente er ook een onafhankelijke deskundige bij te halen.

Ook heeft de gemeente laten weten om nog dit jaar metingen te houden om te kijken of er inderdaad onevenredig veel middelzwaar of zwaar vrachtverkeer over dit deel van de Middenweg en het Verlaat rijdt.

Maar volgens een van de bewoners geeft dit nu geen juist beeld vanwege corona. ,,Het verkeer is namelijk sinds maart 2020 aanzienlijk minder. En als dit toch plaatsvindt, in welke delen van de gemeente wordt dit dan ook tegelijk gedaan? Er is anders toch geen correcte vergelijking?’’

De bewoners hopen dat de Middenweg en het Verlaat van nieuw asfalt worden voorzien. Een grote opknapbeurt staat echter pas gepland voor 2025.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen