Assendelftse verspringster Pauline Hondema verrast met plaatsing voor EK onder 23

Pauline Hondema: ,,Die limiet was wel een doel, alleen had ik er bij het NK nog niet op gerekend.’’
© Foto Orange Pictures
Apeldoorn

Pauline Hondema gaf dit weekend bij het NK indoor in Apeldoorn kleur aan het onderdeel verspringen. De twintigjarige Lycurgiane won zilver en verraste met haar afstand van 6.41 meter. Daarmee voldeed de Assendelftse aan de limiet voor het EK onder 23 jaar deze zomer in het Noorse Bergen.

Hondema opende de wedstrijd direct met een persoonlijk record van 6.24 meter. Waarna bij haar tweede poging 6.41 meter volgde. De Assendelftse stond even aan de leiding, maar Anouk Vetter sprong één centimeter verder. ,,Ik wist dat ik in vorm was, maar van de afstand schrok ik wel een beetje”, bekende Hondema na afloop. ,,Door die afstand had ik superveel adrenaline gekregen, maar toch bleef ik de rest van de sprongen gefocust op mijn techniek, vooral bij mijn aanloop.”

Dat ze de limiet voor het EK onder 23 jaar op zak heeft, is een opsteker. ,,Die limiet was wel een doel, alleen had ik er bij het NK nog niet op gerekend. Nu kan ik rustig doorgaan met trainen.”

Menno Vloon kwam bij het polsstokhoogspringen tot een hoogte van 5.72 meter. Het was de achtste nationale titel voor Vloon op dit onderdeel. Bij het hoogspringen greep Dave Brandhoff (Lycurgus) met 2.04 meter en een vierde plaats net naast het eremetaal.

Overige Zaanse resultaten NK Indoor: hinkstapspringen mannen: 7. Thomas Ticheloven 13.71, kogelstoten mannen: 8. Teun de Koning 14.34, 60 meter horden vrouwen: 9. Romy Dannenberg 8,80.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen