Nadine Visser snelt naar zevende titel op 60 meter horden [video] Hoogkarspelse evenaart beste seizoenstijd

Nadine Visser wint de 60m horden tijdens de Nederlandse kampioenschappen.
© ANP
APELDOORN

Atlete Nadine Visser heeft haar zevende Nederlandse titel op de 60 meter horden te pakken.

De Hoogkarspelse snelde zondagmiddag in het Omnisport van Apeldoorn naar het goud in 7,90. Daarmee evenaarde ze haar beste tijd van dit seizoen, maar bleef nog wel iets boven haar Nederlands record van 7,83.

Visser liep bijna al haar races dit indoorseizoen onder de 8 seconden en kan met vertrouwen afreizen naar de EK indoor over een kleine twee weken in Polen. Ze verdedigt daar haar Europese titel. "Mijn vorm verrast me, ik heb nog nooit zo hard gelopen op een NK", zei de kampioen na haar race.

De 26-jarige Visser wil de komende weken nog wat verder slijpen aan die vorm. "Ik loop nog een wedstrijd in Madrid en daarna moet dan de piek komen op de EK. Daar wil ik op mijn best zijn en ik denk dat een Nederlands record nodig is om opnieuw het goud te winnen. Maar daar ga ik wel voor."

Zoë Sedney rende naar het zilver in een dik persoonlijk record. Het 19-jarige talent noteerde 7,98. Zij vergezelt Visser naar de EK indoor.

Koen Smet won het kampioenschap bij de mannen op de 60 meter horden. De Amsterdammer verraste zichzelf met een persoonlijk record van 7,65 seconden. Daarmee dook hij onder de limiet voor de EK indoor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen