In een dag tijd hebben meer dan honderd inwoners van de Noordkop positief getest op corona. Inwoner Schagen bezwijkt daarnaast aan virus

Schagen

In een dag tijd hebben meer dan honderd inwoners van de Noordkop positief getest op corona. In totaal kwamen er tussen zaterdag- en zondagochtend 101 nieuwe gevallen bij.

Daarnaast heeft corona opnieuw een dodelijk slachtoffer geëist in de gemeente Schagen. Het betreft de 43ste coronadode in die gemeente sinds de uitbraak nu bijna een jaar geleden.

Daarnaast is er een positief geteste inwoner van de gemeente Schagen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van covid-19. Sinds maart 2020 hebben nu 38 mensen uit Schagen zich moeten laten opnemen op de intensive care of de geisoleerde verpleegafdeling van het ziekenhuis.

Uit de actuele cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden kwamen dus 101 nieuwe besmettingen naar voren. Dat is zestien meer dan zaterdag, toen er 85 nieuwe gevallen werden gemeld.

Van de 101 gemelde positieve tests komt het leeuwendeel uit de gemeentes Den Helder (42) en Hollands Kroon (36). In de gemeente Schagen werd het virus bij twintig inwoners ontdekt. Op Texel kwamen er drie nieuwe gevallen bij.

Lees ook: Vreedzaam protest op het Julianaplein met koffie uit plastic bekers: ’Willen hier na pandemie mee doorgaan’

Lees ook: Corona blijft al enkele weken vrijwel dagelijks dodelijke slachtoffers eisen in de Noordkop. Ditmaal zijn er drie sterfgevallen gemeld

Lees ook: De eerste prik op Agriport is gezet

Meer nieuws uit Noordkop

Net binnen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.