Djoao Lobles moet langs routinier Kupers om nationale indoortitel te kunnen prolongeren

Jetske van Kampen mag wel op de 1500 meter starten maar moet de drie kilometer op het NK gedwongen laten schieten.© Archieffoto

Ruud Ramler
Den Helder

Djoao Lobles wil zaterdag in Omnisport Apeldoorn zijn nationale indoortitel op de 800 meter bij de senioren prolongeren. Daarvoor zal de Helderse atleet van Team Distance Runners en Noordkop naar verwachting met name af moeten rekenen met Thijmen Kupers.

Die laatste is met elf titels, waarvan zes indoor, al langer toonaangevend op de middenafdstand waar de tien jaar jongere Lobles (20) popelt om het stokje over te nemen. De Nieuwedieper heeft met 1.45.96 ook de snelste tijd gelopen van de gekwalificeerden voor dit NK. Vorig jaar versloeg hij Maarten Plaum in de eindstrijd. Kupers ontbrak toen in het deelnemersveld. Dat bestaat dit jaar uit slechts achttien deelnemers. De winnaars van de drie series en drie tijdsnelsten plaatsen zich voor de finale op zondag. Ook Twan Pormes van Dokev uit Anna Paulowna staat aan de start.

Warmenhuizer Tom Hoogboom werd niet alleen uitgesloten voor de 800 m. Ook zijn inschrijving voor de 1500 m en de drie kilometer werd afgewezen. De atleet van Hylas: ,,Helaas is dit ongeveer de enige indoorwedstrijd die er in Nederland wordt gehouden dit seizoen, dus wilden alle nationale toplopers ook meedoen. Als eerstejaars senior is mijn persoonlijk record op deze afstanden nog niet snel genoeg.’’

Datzelfde ondervond Gianluca Assorgia van het Helderse Sportlust op de 1500 meter waar zijn onlangs tot Nederlander genaturaliseerde clubgenoot Filmon Tesfu wel bij de uitverkoren twaalf is toegelaten. Samen lopen ze zondag in het veld dat de medailles op de drie kilometer mag verdelen.

Bij de vrouwen had Jetske van Kampen, de Wieringerwerfse van Groningen Atletiek, ook voor twee afstanden ingeschreven. Waar haar prestatie op de drie kilometer niet volstond is ze op de 1500 meter met haar 4.20.28 op papier twee na snelste van het veld.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen