Premium

Raadslid regelt zelf huishoudelijke hulp voor 77-jarige vrouw die tevergeefs een beroep doet op de wmo. ’Dit zou toch niet nodig moeten wezen’

André Meester haalt de stofzuiger door het huis bij Bets Pool-Schermer. De fractievoorzitter van BAMM heeft huishoudelijke hulp geregeld voor de inwoonster van Abbekerk, die daarvoor tevergeefs een beroep gedaan heeft op de wmo.
© Foto Marcel Rob
Abbekerk

Dat er nogal wat misgaat met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) wist hij allang. Maar de brief van Bets Pool-Schermer drukte André Meester nog eens extra met de neus op de feiten. Het bracht de fractievoorzitter van BAMM ertoe om dan maar zelf huishoudelijke hulp te regelen voor de 77-jarige inwoonster van Abbekerk die daar al sinds begin dit jaar vergeefs om gevraagd heeft bij de gemeente.

Geholpen door een kennis, die haar verhaal op papier zette, maakte mevrouw Pool-Schermer haar ongenoegen kenbaar bij de fractievoorzitters van de politieke partijen in Medemblik. En toen hing opeens André Meester aan de telefoon. ,,Ik ben blij met zijn hulp”, reageert ze. ,,Maar ik zal gerust de enige niet wezen. Hopelijk komt er voor andere mensen ook snel een oplossing.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen