Schietpartij bij Van der Wijckplein in Bergen aan Zee, één dode. Verdachte rijdt weg in witte auto met Belgisch kenteken [video]

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© DNP.NU
1/5
Bergen aan Zee

De politie heeft dinsdagmiddag meerdere meldingen binnengekregen van een schietpartij in Bergen aan Zee. Er zijn schoten gelost op het Van der Wijckplein. Het slachtoffer werd enige tijd op enkele kilometers verder dan de schietpartij, op de Stationsstraat in het centrum van Bergen, gereanimeerd. De politie bevestigt dat er één dode is gevallen, maar wil verder nog geen informatie verstrekken omdat het onderzoek nog in volle gang is.

De politie is uitgerukt en er is een traumahelikopter uitgevlogen. Volgens informatie van een persfotograaf ter plaatse zou het slachtoffer na de schietpartij per auto naar de Stationsstraat zijn gebracht. Hulpdiensten hebben zich daar, midden in het winkelstraatje van Bergen, over het slachtoffer ontfermd.

© Michel van Bergen

In eerste instantie kon de politie het slachtoffer niet vinden. Nu is de politie op zoek naar degene die geschoten heeft, aldus een woordvoerder ter plaatse. De verdachte is na de schietpartij weggereden in een witte auto met Belgisch kentekenplaat, beginnend met 1UP. Er is nabij het slachtoffer ook een auto geparkeerd zonder kentekenplaten erop. Verder kon de politie nog geen mededelingen doen.

In Bergen aan Zee verklaarden diverse omstanders meerdere schoten, ’een stuk of tien’, te hebben gehoord. Ook werd er geschreeuwd. Naast het Van der Wijckplein is ook een deel van de Zeeweg afgezet. Daar zou een patroonhuls zijn aangetroffen. Op foto’s is zichtbaar dat er verschillende kogels op straat liggen.

Lees ook: ’Het slachtoffer werd als een lappenpop uit de auto gehaald’. Politie staat voor een puzzel na meerdere schoten, drie plaatsen delict en één dode in Bergen

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen