Zeer grote uitslaande brand bij bedrijfspand in Winkel [video & update]

© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
1/5
Winkel

Een grote brand heeft zaterdag een bedrijfspand op de Zandruiter in Winkel in de as gelegd. De brandweer was met veel eenheden aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de camper- en caravanstalling volledig uitbrandde.

De felle brand brak even na 18.00 uur uit op industrieterrein Winkelerzand. De brandweer probeerde met man en macht om overslag naar naastgelegen panden te voorkomen, die uit voorzorg werden ontruimd.

Die inzet wierp zijn vruchten af: de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord liet na twee uur weten dat de brand onder controle was en zich niet verder uitbreidde. Een sloopkraan werd daarna ingezet om de brokstukken uit elkaar te trekken, zodat de brandweer gerichter kon blussen. Het duurde nog tot na middernacht voor de vlammen echt uit waren en de brandweer naar de kazerne terugkeerde.

(Tekst gaat door onder de video)

’Blijf binnen’

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldde ook dat er veel rook vrijkwam door het vuur. Om die reden werd aan omwonenden het advies gegeven om ’de ramen en deuren te sluiten, de mechanische ventilatie uit te zetten en binnen te blijven’.

Het bestrijden van het vuur bracht ook een nadeel met zich mee: het bluswater veroorzaakte gladheid rondom het pand. De gemeente werd opgeroepen om dat probleem op te lossen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

© DNP.NU
Ook in Lutjewinkel zijn de rookwolken vrijwel niet te missen.
© Ingezonden foto: Irma Zutt-Borst
Zelfs in Wieringerwaard zijn de rookwolken zichtbaar.
© Ingezonden foto: Edwin Hoed

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Net binnen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.