Premium

Vorig jaar ging het dak er twee keer af bij de Zaanse korfbalkraker tussen KZ en Groen Geel, maar bij editie drie zal alles anders zijn [video]

Bij KZ-Groen Geel was vorig jaar voor het eerst het Topsportcentrum uitverkocht.
© Archieffoto Ronald Goedheer
Koog aan de Zaan

Begin januari 2020 was bij KZ-Groen Geel het Topsportcentrum De Koog voor het eerst uitverkocht, met 1.200 supporters. Twee maanden later ging het dak eraf bij de return in een bomvolle Groen Geelhal in Wormer. Zaterdag deel drie van de Zaanse korfbalderby, waarin alles anders zal zijn.

Natuurlijk, de twee clubs zijn nog steeds grote rivalen in de league. Maar kun je het nog als ’derby’ bestempelen zonder publiek? ,,Tja, ik hoop dat we er een leuke wedstrijd van kunnen maken zodat de mensen thuis via de livestream toch nog wat meekrijgen van de derbysfeer’’, reageert KZ-speler Stef Meijns (26), die met korfballen begon bij Groen Geel. ,,Het blijft bijzonder, twee clubs op fietsafstand en je kent de mensen goed. Ik heb onlangs met mijn vriendin een huis gekocht in Zaandijk en twee huizen verder woont Groen Geel-speler Carlo de Vries. Om maar aan te geven hoe dicht het bij elkaar zit’’, lacht Meijns.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen