Maandag geen papieren kranten in verband met bar winterweer

© Hollandse Hoogte / ANP

Jan ’t Hart

De papieren kranten van DPG en Mediahuis, waaronder deze krant, worden in verband met de weersomstandigheden maandag niet gedrukt. De uitgeverijen vinden het niet verantwoord om de auto’s de weg op te laten gaan, de bezorgers te laten fietsen en andere medewerkers naar de kantoren te laten komen. Rijkswaterstaat heeft tot middernacht code rood afgegeven en daarna code oranje.

De krant wordt wel gemaakt en is digitaal te lezen via de website. Het gebeurt zelden dat de papieren krant alleen digitaal verschijnt. In het verleden zijn bij grote nieuwsgebeurtenissen wel extra edities alleen digitaal gepubliceerd.

„Het spijt ons enorm voor onze abonnees”, zegt Corine de Vries, hoofdredacteur van de regionale kranten van Mediahuis. „Want nu de meeste van onze abonnees thuiszitten, is de krant juist van belang. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, zetten we onze digitale krant morgen open voor iedereen. Dit is een ongekende samenloop van omstandigheden. Ik geloof niet dat we dit ooit eerder hebben meegemaakt.”

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen