Opnieuw uitstel voor trajectcontrole op N9 tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug. Flitsinstallatie gaat nu mogelijk eind deze maand aan

De trajectcontrolepalen tussen St. Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn al in november geplaatst maar nog niet operationeel.

De trajectcontrolepalen tussen St. Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn al in november geplaatst maar nog niet operationeel.© Archieffoto Marc Moussault

Casper Duin
Burgervlotbrug

De start van de trajectcontrole op de N9 is opnieuw uitgesteld. Het systeem wordt mogelijk eind deze maand in werking gesteld.

Dat meldt woordvoerster Marloes van Kessel van het openbaar ministerie (OM). De vaste flitsinstallatie op het rechte stuk tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug - in beide rijrichtingen - zou in eerste instantie medio december vorig jaar in werking wordt gesteld. Om die reden werden in november al de beide controlepalen geplaatst langs de weg.

Vervolgens was het de verwachting dat de trajectcontrole half januari zou starten. Dat is niet gebeurd. Wel wordt het systeem getest, zo blijkt uit de bestickering op de borden langs de weg. „De planning is - onder voorbehoud - dat de trajectcontrole eind februari aan gaat”, meldt Van Kessel. „De datum is nog niet definitief.”

De snelheidscontrole op de N9 is de laatste van de in totaal twintig installaties op N-wegen in ons land. Het coronavirus, een nieuw systeem en enkele technische obstakels zorgden eerder voor vertraging. Volgens de oorspronkelijke planning moesten alle installaties in 2020 in werking zijn.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.