Dode in flat Heemskerk is man (22) uit Heiloo, drie mannen aangehouden [video]

© DNP.NU

© DNP.NU

© DNP.NU

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 7
Internetredactie
Heemskerk

Drie mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in een flat in Heemskerk. In de flat werd een dode aangetroffen. Het slachtoffer is een 22-jarige man uit Heiloo. De verdachten zijn een man van 21 jaar en van 28 jaar uit Heemskerk en een Amsterdammer van 22 jaar.

De politie werd rond 1 uur gealarmeerd over een steekpartij aan de Beneluxlaan.

Ambulancepersoneel moest voor de flat wachten op het sein dat het veilig zou zijn. Agenten van een arrestatieteam zijn de woning binnengegaan. Voor de flat waren al twee personen aangehouden.

Het arrestatieteam (de Dienst Speciale Interventies van de landelijke politie-eenheid) hield in de flat een man aan.

Lees ook: Ineens is er een hoop geschreeuw in de flat in Heemskerk, waar een dode valt. ’Wat nou als ze een halfuur later van haar dienst was thuisgekomen?’

Toen hij werd afgevoerd zei een van de arrestanten tegen de politie dat niet hij had gestoken, maar een van de andere gearresteerde mannen. Buurtbewoners zeggen geschreeuw te hebben gehoord.

(Tekst loopt door onder de video)

Een woordvoerster van de politie laat weten dat een melding bij 112 binnenkwam nadat een zwaargewonde man op de gang van de flat was aangetroffen. ,,Iemand heeft ons gebeld en gezegd dat er een persoon op de grond lag die waarschijnlijk was neergestoken", zegt een politiewoordvoerster. Deze man was al overleden toen de hulpdiensten aankwamen.

Een traumateam met trauma-arts kwam ook naar de locatie. Dit personeel droeg steekwerende vesten. Ook andere ambulances waren gealarmeerd.

Agenten zetten de omgeving van de flat af. Er werd bewijsmateriaal in papieren zakken uit de woning gehaald. Ook de marechaussee was aanwezig op de Beneluxlaan.

© DNP.NU

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© DNP.NU

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.