Groen Geel nipt onderuit in thriller bij Blauw Wit

Amsterdam

Met nog twee seconden op de klok, een vrije bal in het vizier en een 26-25 stand kreeg Groen Geel nog één kans op de gelijkmaker in de thriller tegen Blauw Wit. De ploeg uit Wormer verzuimde deze mogelijkheid te verzilveren, waarna direct het eindsignaal klonk.

Vorig seizoen ging Groen Geel twee keer met vijf en zes doelpunten verschil onderuit bij Blauw Wit. Voorafgaand aan het duel van zaterdag stelde trainer Daniël Harmzen: ,,Dat zegt helemaal niets. Ik kijk liever vooruit. Als ik een schatting moet maken wordt het 22-23 winst voor ons. We worden namelijk steeds gevaarlijker over alle schijven.’’

Aanvankelijk was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen, maar vanaf de negentiende minuut nam de thuisploeg het heft in handen. Bij rust keek Groen Geel tegen een 15-10 achterstand aan. De gehele tweede helft keek Groen Geel tegen een achterstand van minimaal drie doelpunten aan. Maar in de slotfase dichtte de ploeg van Harmzenhet gat: 24-24. Het werd 25-25, waarna Blauw Wit de overwinning toch nog naar zich toetrok.

Doelpunten Groen Geel: Schagen 8, De Vries 5, Griemink 4, Coevert 4, Krop 3, De Bruin

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen