Premium

Heel hoog van de daken wil motorcoureur Rob Hartog het niet schreeuwen, maar hij gaat voor de titel in het IDM Supersport 600: ’Oh, nou heb ik dat toch gedaan’

Motorcoureur Rob Hartog is in 2021 weer op een Kawasaki te zien. De Abbekerker gaat racen in het IDM voor Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki.
© Eigen foto
Abbekerk

Het was een kennismaking die smaakte naar meer, zei motorcoureur Rob Hartog toen half oktober de laatste race van het British Supersport kampioenschap was verreden. De coronaperikelen in Engeland, de onzekerheden die Brexit met zich meebrengt én het schrappen van ’Assen’ deden hem alsnog anders besluiten.

Zijn eerste jaar in het British Supersport kampioenschap betekende flink wennen voor Rob Hartog: aan de MV Augusta onder zijn kont én aan de Britse circuits waar hij veelal voor het eerst kwam. Toch liet de motorcoureur zich direct zien. Alleen tijdens de laatste race van het seizoen eindigde hij niet in de punten. Als het aan hem lag, zo zei Hartog na die slotrace, zou hij dit jaar terugkeren om nog verder voorin mee te doen. Het komt er niet van. Hartog rijdt in 2021 in het IDM Supersport 600.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen