VV Bergen haalt Lennart Loorbach als nieuwe hoofdtrainer, Ronald de Rooij (KSV) en Tristan Ooms (Egmondia) tekenen bij

Alkmaar

Lennart Loorbach is door VV Bergen vastgelegd als de nieuwe hoofdtrainer. Hij komt over van vierdeklasser BSM.

Bij de club uit Bennebroek begon de 36-jarige Loorbach drie seizoenen geleden aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daarvoor was hij assistent bij Alliance’22 in Haarlem.

In Bergen wordt hij de opvolger van Djordi Hopman, die heeft aangekomdigd na dit seizoen een punt te zetten achter zijn trainerscarrière. Het bestuur van Bergen laat weten ’een goed gevoel te hebben over de samenwerking, die ervoor moet zorgen dat deze ploeg kan doorgroeien tot een stabiele derdeklasser die op termijn gaat meespelen om de prijzen’.

In de drie competitiewedstrijden die onder zijn leiding zijn gespeeld, heeft KSV geen enkel punt behaald. Niettemin is de voetbalclub uit ’t Kruis ervan overtuigd dat Langedijker Ronald de Rooij de juiste man voor de jonge spelersgroep is.

Vandaar dat het contracten van de ervaren hoofdtrainer en zijn assistent Job Zoon zijn verlengd. Het bestuur, de technische staf en de spelersgroep zijn allen uitermate tevreden met de samenwerking en ontwikkeling’’, aldus de officiële verklaring van het clubbestuur. ,,De piepjonge selectie wist in de voorbereiding verrassend de Waardcup te winnen, waarna zoals verwacht de competitiestart zwaar was. Er is van alle kanten veel vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van de groep.’’ De Rooij mag dus verder bouwen bij de club die in 2019 voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar de derde klasse.

KSV zette die stap destijds onder de hoede van Tristan Ooms. De Heilooër en zijn assistent Gerard van Stralen maakten een jaar later de overgang naar Egmondia, dat eveneens uitkomt in de derde klasse. Hun eerste seizoen bij de ploeg uit Egmond aan Zee begon hoopgevend. Het is dus niet verwonderlijk dat Ooms heeft bijgetekend.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen