KLM werkt koortsachtig aan oplossing voor sneltesteis

SCHIPHOL

Luchtvaartmaatschappij KLM zoekt nog altijd naar een oplossing voor het probleem van de sneltesteis voor het personeel. Als dat ’koortsachtige overleg’ nergens toe leidt, wordt het heel moeilijk om langere vluchten door te laten gaan, laat een woordvoerder weten.

Dan zou de eigen crew namelijk mogelijk achter moeten blijven en dat weigert KLM uit het oogpunt van goed werkgeverschap. De situatie zorgt voor een ’immense logistieke puzzel’.

Als de verplichte sneltest voor vertrek naar Nederland ook voor het KLM-personeel geldt, kunnen er nagenoeg geen vluchten meer doorgaan, verwacht de luchtvaartmaatschappij. Op vrijdag gingen langeafstandsvluchten nog wel gewoon volgens schema weg, maar zaterdag kan dat dus anders zijn.

Ondertussen is ook duidelijk geworden dat de eis van een negatieve sneltest kort voor vertrek uit Nederland niet geldt voor een aantal veilige landen en de Nederlandse Antillen. Van die veilige landen vliegt KLM op een aantal niet, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Rwanda, maar wel op landen als China, Thailand en Zuid-Korea. Voor alle andere bestemmingen is het nog onzeker of KLM daarnaartoe kan blijven vliegen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen