St. George heeft de nieuwe trainer al binnen, HSV Sport moet de markt op en Sporting Andijk en Hauwert’65 leggen hun hoofdtrainer langer vast

Jurgen Roozendal staat komend seizoen voor de groep bij St. George.
© Eigen foto
Spierdijk

St. George heeft er geen gras over laten groeien nadat bekend werd dat de club op zoek moest naar een nieuwe hoofdtrainer. In Spierdijk heeft Jurgen Roozendal het in het voetbalseizoen 2021-2022 voor het zeggen.

Hij volgt bij de vierdeklasser Gosse Bosma op. Die gaf onlangs te kennen dat hij na twee seizoenen vertrekt bij St. George en zelfs definitief stopt als hoofdtrainer. Vanwege drukke werkzaamheden wil hij alleen nog als assistent of als interimmer aan de slag. Onder hem zijn de Spierdijkers dit seizoen in 4C nog ongeslagen na vier speelronden.

Roozendal is als voetballer actief geweest bij Zwaluwen’30, AZ, Top Oss, Blauw Wit Amsterdam, Hollandia en DWV en staat nog aan het begin van zijn trainersloopbaan. Deze begon hij als assistent van Mohad Zaoudi bij ZOB uit Zuidoostbeemster en op dit moment is hij bij zaterdagclub Dindua bezig aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke.

De huidige club van Roozendal hoeft niet meer op zoek naar een vervanger. Dindua zit middenin een fusie met de buren, zondagtweedeklasser West-Frisia. Als alles volgens plan verloop vormen de twee clubs uit Enkhuizen na de zomer samen de nieuwe fusieclub SV Enkhuizen.

In Hoorn komt er wel een vacature aangezien HSV Sport na een samenwerking van twee seizoenen afscheid neemt van Armand Hoffman.

Sporting Andijk komt uit in dezelfde poule als HSV Sport en St. George. Met Bas Ruiter aan het roer staat die club vooralsnog tiende met één overwinning en drie nederlagen. De voetbalcommissie van de Andijkers laat weten dat het contract met Ruiter is verlengd.

Ook in Hauwert werd de huidige trainer een seizoen langer aan de club verbonden. En dus staat Ricardo Appelman ook na de zomer aan het roer bij derdeklasser Hauwert’65.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen