Alcmaria Victrix wil frisse koers en neemt na vijf jaar afscheid van Arjan Huisman als hoofdtrainer: ’Dit valt koud op mijn dak’

Arjan Huisman als hoofdtrainer langs de lijn bij Alcmaria Victrix.
© Foto Paul van der Molen
Alkmaar

Het nieuwe voetbalbestuur van Alcmaria Victrix wil ook op het sportieve vlak een frisse start maken. Daarom is besloten het aflopende contract van hoofdtrainer Arjan Huisman niet te verlengen.

Huisman is er door dat bestuursbesluit overrompeld. ,,Dit valt koud op mijn dak’’, erkent de Alkmaarder. ,,Ik heb niet eens een reden gehoord, alleen dat ze een andere weg in willen slaan met een nieuwe trainer.’’Omdat hij tot voor kort nog niks van de clubleiding had gehoord ging hij er vanuit dat de samenwerking stilzwijgend zou worden verlengd.

Vanaf 2016/2017 was Huisman veverbonden aan de zondagselectie van Alcmaria. De eerste twee jaar was hij trainer van het tweede elftal, daarna stond hij voor de spelersgroep van de hoofdmacht. ,,Van deze drie seizoenen is tot een ieders spijt het vorige seizoen nooit afgemaakt en was dit seizoen slechts vier wedstrijden onderweg’’, aldus het bestuur van de Alkmaarse vierdeklasser. ,,In de tijd dat er wel gevoetbald werd, is er mede door Arjan gewerkt aan een hechte selectie waar jonge spelers uit eigen jeugd een kans op veel speelminuten kregen. Het bestuur vindt het tijd voor een nieuw gezicht voor de groep, waar een frisse koers mee kan worden gezet richting de derde klasse.’’

Huisman gaat op zoek naar een andere club. ,,Maar dat zal wel lastig worden, want het is toch al vrij laat in het seizoen’’, verzucht hij.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen