Premium

Trainen voor Tokio, Oranje-keepster Lize Kop (Wormer): ’De coronaperiode is voor mij fijn geweest, ik ben helemaal tot mezelf gekomen’

Lize Kop: ,,Je gaat altijd maar door, een sleur wil ik het niet noemen maar veel gaat op de automatische piloot.’’
© Archieffoto

Vier Zaanse sporters hopen deze zomer in Tokio hun olympisch debuut te maken. Dagblad Zaanstreek volgt om beurten atleet Menno Vloon (26, Krommenie), voetbalster Lize Kop (22, Wormer), waterpoloster Bente Rogge (23, Zaandam) en wielrenner Yoeri Havik (29, Assendelft) tijdens hun voorbereiding. Deze week is het de beurt aan Lize Kop.

Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen. Toen in maart alles stil werd gelegd vanwege corona dacht ik nog: dat zal een paar weken duren, dan kunnen we wel weer. Het werd langer en dat was balen, maar achteraf is die periode voor mij ook fijn geweest. Je gaat altijd maar door, een sleur wil ik het niet noemen maar veel gaat op de automatische piloot. Ik heb nu andere dingen gedaan, ben helemaal tot mezelf gekomen. Even stilstaan bij waarmee ik bezig ben, doelen scherp stellen. Dat was het positieve van het negatieve, zeg maar, want ik ben blij dat ik nu weer lekker kan voetballen.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen