Calvin Stengs twijfelgeval bij AZ voor belangrijke uitwedstrijd tegen Feyenoord

Wijdewormer

Het is twijfelachtig of Calvin Stengs zondag kan meespelen tegen Feyenoord. De AZ-aanvaller verscheen vrijdagochtend niet op het trainingsveld in Wijdewormer.

AZ-trainer Pascal Jansen weet nog niet of hij in de belangrijke uitwedstrijd in Rotterdam kan beschikken over zijn creatieve Oranje-international. Stengs hield een lichte blessure over aan het verloren bekerduel met Ajax (0-1).

Jansen was duidelijk over het belang van de wedstrijd tegen Feyenoord. ,,Er staat extra druk op. Op de ranglijst staan we dicht op elkaar en we willen allebei meedoen in de top van de eredivisie’’, stelde Jansen onomwonden vast. Zijn ploeg heeft een achterstand van één punt op de Rotterdammers en kan, bij een zege, zodoende over Feyenoord heen op de ranglijst.

Vorig seizoen won AZ met 0-3 in De Kuip. ,,Maar dat is alweer zo lang geleden’’, aldus Jansen. ,,Daar moet je nu niet al te veel conclusies meer aan verbinden.’’ Jansen verwacht een Feyenoord dat AZ zal opjagen, zoals het dat vorige week na rust deed in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. ,,Ik reken zondag op het agressieve Feyenoord van de tweede helft, niet dat van de beginfase’’, aldus Jansen.

AZ moet het zondag, naast de mogelijke absentie van Stengs, nog altijd stellen zonder Jonas Svensson, Dani de Wit en Ron Vlaar.

Feyenoord-AZ begint zondagmiddag om 16.45 uur.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen