Premium

Onderzoek ISO: coronacrisis maakt studenten radeloos

In juanuari deed de Leidse student Jeroen Salden een oproep aan studentenhuisvesters om in nieuwbouwplannen aandacht te houden voor gemeenschappelijke ruimten, of in goed Leids: ’fusies’. Hier vinden studenten nog gezelligheid. Tegelijkertijd zijn studentenhuizen vrijwel steeds in ’stapelquarantaine’.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

De coronacrisis maakt studenten radeloos. Hun sociale leven ligt stil. Digitaal onderwijs is lang niet zo goed als fysiek in een collegezaal. Ze krijgen minder praktijkonderwijs, bedrijven bieden geen stages en leerbanen meer aan. De avondklok geeft ze het laatste zetje, vreest voorzitter Dahran Çoban van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Universiteit, hogescholen en mbo-opleidingen proberen met avondonderwijs de studenten zoveel mogelijk te spreiden. De avondklok maakt hieraan een eind. Dahran Çoban noemt dit ’desastreus’. ,,We riskeren dan massale studievertraging.’’ Het ISO en JOB MBO, de belangenorganisatie van mbo-studenten, waarschuwen ook voor financiële gevolgen. Studenten raken hun laatste bijbaantjes kwijt als zij daar ’s avonds niet meer naar toe mogen reizen. Voorzitter Noah Hajji van JOB MBO zegt dat vooral mbo’ers die inkomsten in de avonduren ’absoluut niet kunnen missen’.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen