De wanten van Bernie Sanders zijn overal - zelfs bij jou in de straat

Amsterdam

Het viel onmiddellijk op tijdens de inauguratieceremonie: Bernie Sanders, oud-kandidaat voor het presidentschap, zat een beetje voorovergebogen toe te kijken op een klapstoeltje. Tussen de in het net gestoken aanwezigen stak Sanders, zoals wel vaker, enigszins af.

Niet alleen droeg hij een praktische bruine parka met capuchon, aan zijn handen had hij twee enorme gebreide bruinwitte wanten.

Tot grote hilariteit van kijkers. En internet wist wel raad mee. Binnen de kortste keren was ‘Bernie’ met zijn wanten overal. Op social media verschenen gephotoshopte plaatjes: Bernie en wanten naast Forrest Gump op een bankje, Bernie en wanten tussen de discipelen in Het Laatste Avondmaal, Bernie en wanten in Game of Thrones, Bernie en wanten op de maan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al helemaal toen een fan, Jen Ellis uit Sanders’ eigen staat Vermont, op Twitter bekendmaakte dat zij de wanten voor Sanders had gemaakt, van de wol van oude truien en gevoerd met gerecycled plastic. Sanders zelf reageerde na afloop van de ceremonie ook: ‘’In Vermont kleden we ons warm aan, we weten daar wat kou is’’, zei Sanders lachend. ‘’En we maken ons niet zo druk over stijl.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ‘meme’ gaat nog even door. Met de online app ‘Put Bernie Anywhere’, die gebruikmaakt van Google Street View, kan een gebruiker Sanders en zijn wanten op elke plek laten verschijnen waarvan Street View een foto heeft.

Zelf proberen? Ga naar Put Bernie Anywhere, voer je adres in en Bernie verschijnt bij je op de stoep. Of bij iemand anders, natuurlijk.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen