Ravage in Hilversum: bestuurder botst twee keer tegen boom aan en gaat ervandoor. Rondvliegende brokstukken veroorzaken flinke schade

Door de botsing ontstond er een soort flipperkast: de SUV schoot alle kanten op.
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
© Mizzle Media
1/10
Hilversum

De bestuurder van een zwarte SUV heeft woensdagavond een ravage veroorzaakt in Hilversum. De man botste met zijn wagen twee keer tegen een boom aan en nam daarna de benen.

Het ongeval vond plaats op de Vreelandseweg (N201) net na 22.30 uur. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur in een flauwe bocht. Wat volgde was een soort flipperkast. De SUV botste met hoge snelheid tegen een boom aan, schoot door die klap al slingerend weer op de weg en belandde opnieuw tegen een boom. Dit keer kwam de wagen wel tot stilstand.

(Tekst gaat door onder de foto)

De zwaar beschadigde SUV.
© Mizzle Media

Door die botsingen verloor de SUV diverse onderdelen, waaronder twee wielen en het motorblok met de versnellingsbak. Die brokstukken vlogen alle kanten op en kwamen ook op twee andere auto’s terecht. De bestuurders daarvan kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Hun voertuigen zijn wel beschadigd geraakt.

Zo’n 150 meter van het ongeval vandaan werden zelfs nog onderdelen van de SUV gevonden.

Aangehouden

Toen de hulpdiensten eenmaal waren gearriveerd, was de bestuurder van de SUV verdwenen. Hij werd even verderop gevonden. De man was gewond en is behandeld door ambulancepersoneel. De politie heeft hem vervolgens aangehouden.

De brandweer heeft onderdelen, waaronder de accu, veiliggesteld.
© Mizzle Media
De brokstukken lagen verspreid over de weg.
© Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen