Getuige van ernstige mishandeling 17-jarige jogger meldt zich bij de politie, slachtoffer zou verdachten kennen

© Foto ANP
Hoofddorp

Er heeft zich een getuige gemeld van de ernstige mishandeling van een 17-jarige jogger, afgelopen maandag in Hoofddorp. Drie jonge verdachten zitten nog vast. Het slachtoffer zou de arrestanten kennen.

De getuige van de mishandeling in Floriande heeft zich gemeld na een oproep van de politie. Van de mishandeling zijn door de verdachten ook filmopnamen gemaakt. De politie zoekt ook mensen die deze beelden via internet of op andere wijze hebben kunnen zien. Deze oproep had echter geen resultaat.

Lees ook: 17-jarige hardloper besprongen en zwaar mishandeld door drietal in Hoofddorp; daders filmen mishandeling

De drie verdachten, een 20-jarige Hoofddorper, een 17-jarige Bennebroeker en een 15-jarige uit Zwaanshoek, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of zij worden vrijgelaten of vast blijven zitten voor een periode van twee weken.

De politie onderzoekt of er een verband is met eerdere, vergelijkbare mishandelingen maar kon dat woensdag nog niet bevestigen. Het onderzoek daarnaar loopt nog, aldus een woordvoerder.

Het slachtoffer wist uiteindelijk aan het drietal te ontkomen door in een sloot te springen en weg te zwemmen. Hij werd vervolgens geholpen door een Hoofddorper die in de buurt fietste. ,,Ik heb de jongen opgevangen toen hij na de mishandeling in paniek naar huis rende. Zijn linkeroog zag er niet uit en zijn hele gezicht zat onder de blauwe plekken. Hij had zijn handen opengehaald aan struiken en was geheel doorweekt. Ik hoop dat de daders hier niet licht mee wegkomen.’’

De fietser kwam langs het talud bij Eiland 4 Van Floriande toen de zwaar gehavende jongen naar beneden kwam gehold. ,,Hij riep: meneer kunt u met me meegaan naar huis want ik ben inelkaar geslagen. Ik fietste daarom mee. Hij probeerde te rennen maar hij was helemaal op. Zijn handen lagen open. Hij vertelde dat hij de daders kende. Het verbaast me daarom niks dat ze al snel werden aangehouden. Na een meter of driehonderd was hij thuis. Daar heb ik hem aan zijn moeder overgedragen die meteen 112 belde. Ik zal binnenkort even bij hem langsgaan om te zien hoe het met hem gaat. Hij was enorm overstuur en ik was flink aangeslagen.’’

De telefoon van het slachtoffer is bij het drietal achtergebleven. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Hem wordt slachtofferhulp aangeboden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen