RIVM constateert Britse coronavariant in Purmerend

Purmerend

De Britse variant van het coronavirus blijkt de bron te zijn van de golf aan besmettingen in het Purmerendse verzorgingshuis De Rusthoeve.

Het RIVM doet steekproefsgewijs nader onderzoek op patiëntenmonsters naar de circulerende varianten van het coronavirus.

Bij de onderzochte testen in De Rusthoeve in Purmerend heeft het RIVM bij acht inwoners de Britse coronavariant vastgesteld. Dat verklaart de snelle stijging van het aantal besmettingen, schrijft de GGD in een persbericht.

Op dit moment is de situatie in De Rusthoeve stabiel. Er zijn ook geen besmettingen meer bijgekomen. De getroffen maatregelen in De Rusthoeve beschouwt de GGD als afdoende.

Ongeveer tien procent van alle besmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland is de Britse variant. Dat is hetzelfde percentage als in andere GGD-regio’s. De verwachting is dat dit de komende weken steeds per week zal verdubbelen. De GGD drukt nogmaals op het hart dat het extra belangrijk is om je aan de maatregelen te houden.

Lees ook: Bijna alle bewoners besmet, vier doden in een week tijd: Rusthoeve in Purmerend hermetisch dicht na ’corona-explosie’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen