Ruzie op Kosterstuin in Zwaag blijkt mislukte poging tot beroving; slachtoffer reageerde op advertentie Marktplaats, werd vervolgens bedreigd met vuurwapen

© GlocalMEDIA
ZWAAG

De ruzie aan de Kosterstuin in Zwaag van maandagavond, waarbij de wijk korte tijd hermetisch werd afgesloten, blijkt een mislukte poging tot beroving te zijn. Het slachtoffer reageerde op een advertentie op Marktplaats.

Hij had om 18.00 uur afgesproken op de Kostertuin met twee andere mannen. Een van hen trok echter een vuurwapen. Onder bedreiging moest het slachtoffer zijn geld afstaan. Dat heeft hij niet gedaan, waarna er een worsteling ontstond tussen het drietal.

De twee verdachten wisten uiteindelijk te ontkomen. De politie kwam daarna in actie en heeft de omgeving afgezet in de zoektocht naar de daders. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

De verdachten zijn uiteindelijk niet gevonden. In het kader van het politieonderzoek worden getuigen opgeroepen zich te melden.

Lees ook: Verdachten ruzie Kosterstuin Zwaag nog niet gepakt, begrip politie voor onrust in wijk na geweldsincidenten | Conflict op straat in Zwaag, verdachte zwaait met mes, politie sluit wijk hermetisch af

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen