Premium

Er is nog steeds een grote meerderheid in de raad van Heiloo voor de aansluiting op de A9, zegt D66-zegsvrouw Pauline Wittebol: ’Onze zorgen waren de oplopende kosten. Maar we hebben nu geen open einde meer’

Het talud van de afslag Heiloo op de A9 ligt al klaar. De Lagelaan (richting de rode bollenvelden bovenin) moet worden aangepast.
© Luchtfoto Hans van Weel
Heiloo

Heiloo heeft een nieuw coalitieakkoord. VVD, D66, CDA, PvdA en Heiloo Lokaal stonden dinsdagavond in een extra gemeenteraadsvergadering nog achter de afspraken die de afgelopen weken zijn gemaakt.

De oude coalitiepartijen VVD en CDA benadrukten vooral, dat het ging om het oude coalitieakkoord uit 2018, met enkele aanvullingen. Heiloo Lokaal was al vaak loyaal aan de coalitie, maar PvdA en D66 hadden wat meer uit te leggen. GBH-fractievoorzitter Edith de Jong sprak van ’een draai van 180 graden’, vooral voor wat betreft de aansluiting van Heiloo op de A9, omdat de drie partijen tegen de extra financiering van 1,7 miljoen hadden gestemd en nu voor. Ook Linda Veerbeek van de vertrokken coalitiepartij Heiloo-2000 vond dat er in het programma niet veel was gewijzigd. „Gezien de felle oppositie van D66 en PvdA in de eerste drie jaar hadden we verwacht een heel ander coalitieprogramma te lezen.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen