Premium

CSI voor dieren: Monique Verkerk is de enige forensisch dierenarts van Nederland. ’Criminelen hebben vaak een verleden als dierenmishandelaar’

Monique Verkerk met haar ’assistent’ Bubbles in de mobiele unit, een omgebouwde dierenambulance.
© Foto Pascal Fielmich
Purmerend

Daders van een moord moeten vervolgd worden en dat geldt evengoed voor iemand die een dier om het leven brengt. Dat vindt Monique Verkerk, de enige forensisch dierenarts van Nederland. In Purmerend en op locatie zoekt zij naar sporen van fatale dierenmishandelingen.

Je vraagt je af waar dierenarts Monique Verkerk de tijd vandaan haalt. De 56-jarige inwoonster van Warmenhuizen werkt overdag in haar praktijkruimtes in Bergen, Heiloo en Egmond. Dat is haar ’gewone’ fulltimebaan. Daarnaast is ze in haar ’vrije tijd’ actief als forensisch dierenarts. Het epicentrum bevindt zich in Purmerend, maar door het hele land heen spoedt ze zich naar kadavers, waar letterlijk en figuurlijk een luchtje aanzit. Tussendoor besteedt Monique nog een slordige twintig uur per week aan haar studie ’wildlife forensic investigation’ in Amerika. „Ja, ik slaap weinig”, zegt ze lachend.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen