Volendam laat kansen op bekerstunt tegen PSV onbenut

Volendam

FC Volendam heeft vergeten zichzelf te belonen in het bekerduel tegen PSV. De ploeg van trainer Wim Jonk speelde de topclub uit Eindhoven een helft lang zoek, maar vergat een van de vele kansen te benutten. PSV bleek na rust een stuk effectiever: 0-2.

Lees ook: Complimenten, geen punten voor Volendam

Volendam begon het duel vol lef en met goed voetbal. PSV moest terug en wisty zich geen raad met het agressieve en brutale Volendamse spel. Het enige dat Volendam naliet was het maken van een doelpunt. Kansen waren er genoeg. Doodeman, Mulattieri en Deul (drie keer) namen het doel van PSV-doelman Unnerstall onder vuur, echter niet zuiver genoeg.

PSV wist daar maar weinig tegenover te stellen. Alleen Mauro Junior was er dichtbij. Roggeveen redde echter knap toen de Braziliaan alleen op hem af kwam.

De kans op de openingstreffer was op slag van rust. PSV knoeide weer eens na fel jagen van Volendam. Via Doodeman kwam de bal uiteindelijk bij Alex Plat terecht. Die mikte echter van twee meter tegen de al geslagen Unnerstall.

Een oude voetbalwet luidt echter dat wie de kansen mist, het deksel op de neus krijgt. Na rust was het al na zes minuten raak. Madueke liet zien - op aangeven van Thomas, die de falende Ihattaren verving - hoe het moest. Vanaf zestien meter krulde hij de bal fraai in de verre hoek: 0-1.

Volendam bleef goed meevoetballen met PSV. Maar echte kansen kreeg het niet meer. PSV ook niet, maar het kreeg wel een strafschop nadat Dumfries struikelde. De PSV-aanvoerder benutte de pingel zelf: 0-2.

Volendam was in het slotoffensief nog wel dicht bij een tegentreffer - de inzet van Mike Eerdhuijzen eindigde op de paal - maar spannend werd het niet meer.

FC Volendam: Roggeveen; Brian Plat, Tol, Van de Ven, Murkin; Ben Sallam (74. Eerdhuijzen), Deul, Alex Plat; Doodeman (63. Johnson), Mulattieri (74. Kaars), El Azzouzi (74. El Kadiri).

PSV: Unnerstall; Dumfries, Teze, Baumgartl, Max; Rosario, Sangaré (78. Fein); Mauro Junior (80. Piroe), Ihattaren (46. Thomas); Malen (72. Zahavi), Mandueke (72. Gutierrez).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen