Premium

Purmerendse basketballer Ronald Schilp verkoos het Cios boven een kans op de NBA: ’Spijt is te hard uitgedrukt’

Ronald Schilp: ,,We hebben over de hele wereld mogen spelen, maar de leukste jaren waren misschien wel de laatste jaren op lager niveau.’’
© Foto Ella Tilgenkamp
Purmerend

Hij is inmiddels 61, maar nog niet zo heel lang geleden was voormalig international Ronald Schilp nog actief als basketballer. ,,Tussen de ‘ouwe lullen’, hé?”, lacht de Purmerender.

Ronald Schilp wordt door kenners nog steeds gezien als een van de beste basketballers die ons land ooit voortbracht. Zelf blijft hij er bescheiden onder. ,,Het is altijd leuk als zoiets over je gezegd wordt. Ik zal het niet erkennen, noch ontkrachten”, begint Roland Schilp met een veelzeggende lach. ,,Laten we zeggen dat ik tot de besten behoorde. Ik heb op een gegeven moment in Amerika gezeten. Heel lang geleden toen ik jaar of zeventien was. Er waren een aantal colleges waar ik naar toe kon, die een opstap vormden naar de NBA. Zelf was ik echter niet zo overtuigd van mijn eigen kwaliteiten op die leeftijd. Tegelijkertijd werd ik aangenomen op het Cios. Vroeger was de tendens nog heel erg dat je absoluut een opleiding achter de hand moest hebben, dus koos ik voor het Cios. Vervolgens kwamen ook nog eens de dames in beeld. Altijd weer die dames en ja, je bent jong en onbezonnen, dus dan is er even niets belangrijker, uiteraard.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen