Premium

Bij de kledingwinkels werken ze zich uit de naad voor een fractie van de omzet: ’Ik denk dat we pas in maart open gaan. Wat moet ik dan nog met de wintercollectie?’

’De vergoeding van de overheid is maar een schijntje’, stelt José Kempkes van Kempkes Damesmode & Lingerie uit Hilversum.
Huizen, Hilversum

Hard werken voor een fractie van de omzet, dat blijkt uit een rondje langs kledingwinkels in de regio. „Je hebt het ervoor over om de epidemie onder controle te krijgen, maar het voelt soms zó onrechtvaardig dat wij niks mogen en bijvoorbeeld snoepwinkels of drankwinkels wel”, lucht Ingrid Vugteveen haar hart. Samen met haar man Alex is ze eigenaar van de Huizerse kledingwinkel Corduroy.

„Er komen nog steeds vliegtuigen vanuit Engeland terwijl we bang zijn voor de ’Engelse variant’ en bij ons mogen mensen nog niet eens een broek afhalen in de winkel”, vervolgt ze. „We hebben in tien jaar een gezond bedrijf opgebouwd en nu moet je zestien uur per dag werken voor twintig procent van de omzet. Er hangt voor tonnen aan kleding in de winkel die we straks niet kwijt kunnen en de nieuwe collecties, inclusief nota, worden al geleverd.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen