BMW van Hilversummers Remco Hilhorst en Sadau Poort kantelt na waterleidingbreuk bijna in een ’sinkhole’. ’Hij heeft wel een tikkie gehad’

© Foto’s Eddie de Paepe
Hilversum

Het scheelde maar een haartje of de BMW van Hilversummer Remco Hilhorst was zondagnacht in een ’sinkhole’ (zinkgat) gezakt. Het gat in het trottoir van de Kortenarelaan ontstond na een breuk in de waterleiding, die een deel van de bewoners van Hilversum-Zuid droog zette.

De bewoner van de Admiraal de Ruijterlaan staat maandagochtend, samen met zijn vriendin Sadau Poort, verbaasd te kijken naar zijn auto. Het linkerachterwiel hangt half in het gat in de stoep, dat door waterleidingbedijf Vitens met roodwitte verkeerskegels en linten is afgeschermd. Op de zanderige bodem van het gat is een kapotte leidingbuis te zien.

Douchen

„Het stond gisteravond in onze straat helemaal vol met auto’s. Daarom heb ik hem hier neergezet”, vertelt Hilhorst. „Toen we vanochtend wakker werden, merkten we dat we niet konden douchen.” Op internet zagen ze dat de problemen met de waterleiding nog geruime tijd - tot kwart voor vier ’s middags - zouden duren. Poort: „We hadden nog wat flessen water, Bar-le-duc, voor noodgevallen. Ik dacht: dan ga ik toch naar even mijn werk. Je moet toch wat, hè. Maar toen ik bij de auto kwam, zag ik direct dat gat. Ik dacht: Dat gaat hem niet worden.” Ze ging terug naar huis en liet Hilhorst de foto zien die ze net had gemaakt.

Politie

„Toen ik op mijn telefoon keek, zag ik dat we vannacht, tussen vijf en zes, een paar keer zijn gebeld”, vertelt de Hilversummer. „Door de politie. Maar ja, wij lagen te slapen.” Een ’senior monteur’ van Vitens had zijn visitekaartje achter de ruitenwisser achtergelaten. „Ik heb hem gebeld, en ze waren er binnen vijf minuten. Heel netjes.”

Wegslepen

Het stel staat nu bij het ’sinkhole’ te wachten op een auto van Bergnet. „Ze kunnen hem blijkbaar niet wegslepen, hij moet getakeld worden”, vertelt Hilhorst. „Dat hebben ze vannacht niet willen doen zonder toestemming van de politie.” De Hilversummers denken dat de auto schade heeft opgelopen. „Kijk, hij ligt helemaal op zijn onderstel. Hij heeft wel een tikkie gehad.”

Hoe het gat in het trottoir heeft kunnen ontstaan, dat weten zij niet. „We hoorden alleen dat er teveel druk op de leiding was.”

Iets verderop in de Kortenaerlaan heeft Vitens een tappunt geplaatst, zodat de omwonenden niet zonder drinkwater hoeven te zitten. Vanaf de ’lekke’ tap stromen echter vele liters water via de goot het riool in.

Zie ook: Stom toeval, de waterleidingbreuken bijna tegelijkertijd in Hilversum, Soest en Eemnes

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen