Premium

Coach Anita van Floor Jongerencoaching helpt kwetsbare jongeren op weg, zoals de bijna blinde Mike uit Assendelft die bakker wilde worden. ’Ik heb een jaarcontract gekregen’

Anita de Waard achter de bijna afgestudeerde bakker Mike van Brenk, zij was zijn coach.
© Foto Ella Tilgenkamp
Assendelft

Mike van Brenk (18) is geen onbekende van de media, de Assendelver is bijna blind en heeft een droom om bakker te worden. Hij was te gast bij programma’s ’RTL Late Night’, ’Je zal het maar hebben’ en heeft stage gelopen bij bakkerij Brakenhoff in zijn eigen dorp. Toch heeft het even geduurd voordat hij het vertrouwen had om helemaal voor zijn droom te gaan, Floor Jongerencoaching hielp hem daarbij.

Coach Anita de Waard uit Wijdewormer heeft hem begeleid, en samen met Mike vertelt ze waarom het belangrijk is om jongeren die door omstandigheden een ander pad lopen, waaronder een fysieke beperking, te helpen: „Ons coachingstraject is flexibel, we verplichten de jongeren niets. We geven ze een duwtje in de rug zodat ze regie over hun leven krijgen. Er zijn tienduizenden jongeren die zonder toekomstplan thuiszitten en niet worden bereikt door de reguliere hulpverlening, dat is nogal wat.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen