Trainer Ten Hag: Ajax heeft slechtste schema van Eredivisie

Quincy Promes en Erik ten Hag tijdens Ajax-Feyenoord.
© ANP
AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag was vooral tevreden met de uitslag van het duel tussen Ajax en Feyenoord (1-0). "We hebben 30 tot 35 minuten goed en dominant gespeeld", zei hij. "Daarna was het soms overleven. Maar dat hebben we wel gedaan. Er zit een geweldige spirit in deze ploeg."

"Tegen PSV kwamen we vorige week terug van een achterstand van 2-0. Tegen FC Twente verspelen we donderdag in de slotfase een voorsprong. Maar we slepen die wedstrijd wel uit het vuur. En nu hadden we het na rust ook lastig om de fysieke strijd aan te gaan. Maar we winnen wel."

Ten Hag hoefde niet lang na te denken over de vraag waarom Ajax na rust tegen Feyenoord in de problemen kwam. "Wij hebben het allerslechtste schema van de hele Eredivisie", zei hij. "FC Twente en Feyenoord begonnen tegen ons met een dag meer rust. Dat zag ik in de tweede helft."

Ryan Gravenberch haakte in de rust af met rugklachten. "En ik moest Mazraoui, Antony en Haller ook wisselen", zei de trainer van Ajax. "Dat is geen probleem als ik Kudus en Neres kan brengen, maar dat kan nog niet. Dat was jammer, want Feyenoord gaf achterin steeds meer ruimte weg. Daar konden we nu niet van profiteren."

Erik ten Hag weet bij welke club Klaas-Jan Huntelaar zijn loopbaan komende zomer wil beëindigen. "Zoals je weet praat ik nog wel eens met hem. Maar als we nieuws hebben, dan brengen we dat naar buiten. Zo doen we dat altijd."

Huntelaar heeft donderdag een kuitblessure opgelopen tijdens de paar minuten dat hij speelde. Hij bekeek het duel met Feyenoord vanaf een lege tribune in de Johan Cruijff ArenA. Hij gaf donderdag aan dat hij voor een lastig keuze stond, nu zijn oude club Schalke 04 hem nodig denkt te hebben om degradatie te ontlopen. "Het is alsof ik moet kiezen tussen mijn kinderen", zei hij.

Tussen de regels door liet Huntelaar na zijn twee treffers tegen FC Twente een beetje doorschemeren dat hij wel iets voelde om Schalke te gaan helpen. Trainer Ten Hag kondigde in Enschede aan om met zo veel mogelijk argumenten te komen om de spits in Amsterdam te houden. Hij wilde na het duel tegen Feyenoord niet zeggen of hij Huntelaar heeft kunnen overtuigen.

Volgens het Duitse Bild is de keuze van de 37-jarige Huntelaar op Schalke gevallen. De spits maakte vorige maand bekend dat hij aan het einde van dit seizoen na 19 jaar stopt met profvoetbal.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen