Purmerendse kapper gewaarschuwd voor doorknippen tijdens lockdown

© Archieffoto
Purmerend

Een Purmerendse kapper is gewaarschuwd omdat hij ondanks de geldende coronamaatregelen toch blijft knippen.

Volgens de gemeente Purmerend kwamen de afgelopen weken meldingen binnen dat de kapper bij mensen thuis, maar ook in de eigen salon klanten knipte. De kapper zou daarbij omzichtig te werk zijn gegaan, maar adverteerde wel meerdere malen via social media.

Handhavers maakten een afspraak met de man voor een knipbeurt om hem te traceren en het gesprek aan te gaan. Volgens de gemeente werkte de man goed mee, en gaf hij toe klanten geknipt te hebben.

’In de val gelokt’

De kapper, die naar eigen zeggen niet veel Nederlands spreekt, houdt er een andere uitleg op na. Na vragen van deze krant verwijst hij naar zijn reactie in een artikel van Regio Purmerend. Daarin zegt de man ’in de val te zijn gelokt’. ,,Ik ben verschillende keren gebeld door een mijnheer. Ik begreep echter niet precies wat hij wilde, dus heb ik de derde keer verteld dat hij naar de salon moest komen. Toen die mijnheer er was, bleek dat deze van handhaving was. Ik was echter niet aan het knippen en was het ook niet van plan.’’

De man dacht dat hij een boete had gekregen. Daar is echter geen sprake van, zegt een gemeentewoordvoerder in een schriftelijke reactie. ,,De ondernemer heeft een waarschuwing opgelegd gekregen, bij een volgende overtreding zal hij een dwangsom verbeuren. Er is dus geen boete uitgedeeld.’’

De naam van de kapper en de kapsalon zijn bij de redactie bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen