Hovocubo weert zich kranig, maar kan in de Champions League niet stunten tegen Inter Movistar

Faisel Mellah in duel met Salidse van Inter Movistar.
© Foto Inter Movistar
Madrid

Hovocubo is er niet in geslaagd om de laatste zestien van de Champions League te bereiken. Op bezoek bij het Spaanse Inter Movistar ging de ploeg uit Hoorn zaterdagmiddag met 6-2 onderuit.

Voor vertrek naar Madrid waren de zaalvoetballers vol goede moed over het treffen met de vijfvoudig winnaar van het Europese toernooi, maar ook realistisch. ,,Als we honderd keer tegen deze tegenstander spelen dan winnen zij waarschijnlijk 99 keer. Wij moeten ervoor zorgen dat wij nu die ene wedstrijd spelen’’, zei trainer Sander van Dijk in aanloop naar de wedstrijd tegen de Spaanse grootmacht.

Het was al een zware klus voor zijn ploeg om dit te doen zonder enig wedstrijdritme in de benen tegen de beste zaalvoetbalploeg van Europa, maar binnen vijf minuten werd het nog een flink stuk moeilijker allemaal. Een vermeende handsbal leverde doelman Dave Stet een rode kaart op en dus zat hij al snel weer in de kleedkamers van het fraaie zaalvoetbalstadion Pabellón Caja Madrid.

(Tekst gaat verder na de foto)

Appie Attahiri in achtervolging op de maker van de 1-0, Eric Martel.
© Foto Inter Movistar

Inter Movistar was kort daarvoor al op een voorsprong gekomen via Eric Martel. Na het vertrek van Stet was het aan tweede doelman Levie Rood om meer Spaanse treffers te voorkomen. Hoewel de jongeling voor rust nog twee keer werd gepasseerd deed hij het de hele wedstrijd lang verdienstelijk met een aantal goede reddingen. Bovendien keerde Rood na zestien minuten een tienmetertrap én hij zag er daarna nog een naast zijn goal verdwijnen. Net zoals er een Spaanse inzet op de lat én op de paal eindigde.

En zo bleef de schade beperkt voor Hovocubo, dat zich in november plaatste voor het hoofdtoernooi door in Noorwegen gehakt te maken van Utleira Idrettslag (0-11). Het gat met de profs van Inter Movistar werd zelfs nog wat kleiner toen Hicham Aklalouch in de negentiende minuut voor de 3-1 zorgde. Hovocubo kreeg voor de pauze nog een aantal kansen op meer goals, maar onder meer een schot van Mats Velseboer ging net naast.

(Tekst gaat verder na de foto)

Soufian Charraoui zet Cecilio de voet dwars.
© Foto Inter Movistar

Direct na rust waren de eerste échte kansen voor Hovocubo. Tot twee keer toe was het Soufian Charraoui die dichtbij was. Toch lag de bal er kort daarna in aan de andere kant. Tot aan het eindsignaal hield Hovocubo prima stand tegen de Madrileense profs, die midden in de competitie zitten én per week zo’n acht keer samen trainen. Via Mats Velseboer kwam het zelfs nog even terug tot 4-2 voordat het uiteindelijk 5-2 en ook nog 6-2 werd.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen