Traumaheli, brandweer, ambulances: allemaal voor een Dodge Ram die te water raakt in Schagen. De bestuurder? Spoorloos

Duikers en brandweerlieden in waadpakken hebben in de sloot gezocht naar eventuele drenkelingen.
© DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
1/9
Schagen

De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal uitgerukt vanwege een Dodge Ram die op z’n kop in het water lag in Schagen. Achteraf bleek die grootschalige inzet niet helemaal nodig te zijn: de bestuurder was namelijk spoorloos.

Rond 4.20 uur kreeg de politie een belletje dat een auto half in een sloot lag bij de kruising van de Zuiderweg met de N241 ter hoogte van Schagen. Drie brandweerwagens, een traumahelikopter, meerdere ambulances, een duikersteam en de politie zelf kwamen in actie om te assisteren. Ter plaatse bleek niemand nog in of bij de wagen te zijn.

(Tekst gaat door onder de foto)

De hulpdiensten waren massaal aanwezig.
© GLOCALmedia

Vermoedelijk is de Dodge rechtdoor op de rotonde gereden, tegen een verkeersbord geramd, enkele meters door een berm gereden en vervolgens aan de andere kant van de sloot op z’n kop terechtgekomen.

Brandweerlieden in waadpakken en later ook duikers hebben in de sloot gezocht naar eventuele drenkelingen, maar niemand werd gevonden. De politie gaat de zaak verder onderzoeken.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Dodge Ram is zwaar beschadigd geraakt.
© GLOCALmedia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brandweerwagen zit vast

Een berger kwam in dit geval om twee redenen goed van pas. Ten eerste omdat de Dodge uit het water moest worden getakeld. Maar ook omdat een brandweerwagen vast kwam te zitten. Die is door de berger uit de berm getrokken.

De N241 was uren afgesloten vanwege het incident.

Een brandweerwagen kwam vast te zitten en moest door een berger uit de berm worden getrokken.
© GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.